Slik reduserer du drivstoffforbruket

slik reduserer du drivstoff-forbruket

Drivstoff, være seg  bensin eller diesel, er i dag en stor utgiftspost for mange husholdninger og bedrifter. Du kan spare mange penger på å bruke et drivstoffkort som betalingsmiddel, samt å fylle på «rett dag», men du kan også spare mye på å redusere forbruket. Ved å implementere noen enkle grep og gjøre noen små justeringer i kjøremønsteret ditt kan du redusere forbruket ditt med over 10%-20%. Betaler du 15kr per liter bensin så kan dette utgjøre store besparelser hvert eneste år.


annonse

Her er noen tips som reduserer bensinforbruket ditt

  • Planlegg kjøringen din underveis: Følg med på hva som skjer i trafikken et stykke foran deg, spesielt før kryss og rundkjøringer. Ser du at det er rødt lys kan du slippe trykket på gasspedalen i stedet for å bremse brått opp. Mange slike start og stopp er en av hovedgrunnene til at man bruker mye mer bensin på bykjøring enn langkjøring. Planlegger du litt frem i tid så kan du unngå mange av disse brå nedbremsingene. 
  • Unngå unødvendig bremsing: Mange bilister bruker bremsen unødvendig mye, dette øker forbruket og sliter unødig mye på bremsene. Dette punktet har også sammenheng med punktet over. Et godt eksempel er å slippe gassen tidlig før en krapp sving og la motoren bremse selv. På den måten unngår du å brenne drivstoff til fremdrift som du uansett vil bruke bremsene på å fjerne like etterpå.
  • Bruk giret riktig: Pass på turtallet og ikke kjør på for høyt turtall. Bruk så høyt gir som mulig og ikke dra girene helt ut når du skifter gir.
  • Unngå ekstra luftmotstand: En takboks kan være veldig praktisk, men fører også til større luftmotstand og dertil et høyere forbruk. Når skisesongen er over, eller når du ikke lenger har bruk for takboksen, kan det derfor være lurt å ta den.
  • Unngå unødvendig baggasje: Kjører du rundt med mye unødvendig baggasje, som for eksempel masse verktøy i bagasjerommet, så øker dette vekten på bilen og dermed også forbruket. 
  • Rett trykk i dekkene: Har du for lavt trykk i dekkene dine så økes rullemotstanden og som en følge av dette økes også forbruket. Feil trykk i dekkene fører også til unødvendig slitasje på dekkene.
  • Utfør jevnlig service på bilen: Skifting av tennplugger, nytt oljefilter og luftfilter er alle ting som gjør at motoren yter bedre og mer effektivt og dermed også er med på å senke forbruket av drivstoff. 
Copyright ©. Alle rettigheter er reservert. Drivstoffkort.com