Fordeler ved å ha flere drivstoffkort

Fordeler ved å ha flere drivstoffkort

Det er mange som eier flere drivstoffkort fordi det kan gi økte besparelser. For noen er det i tillegg et praktisk spørsmål. Her kan du sette deg inn i fordelene og ulempene, samt nye utfordringer om du vurderer å skaffe deg ekstra kort.


annonse

Forbrukerrettigheter og sikkerhet

Å betale med kredittkort gir i utgangspunktet markante fordeler, helt uavhengig av om du eier flere av de. Finansavtaleloven tilsier at det er kreditor (kredittselskapet) som er ansvarlige for pengene, så lenge du ikke handlet uaktsomt (les om dette på Finansportalen). Dette gjør at du stiller langt sterkere når du har grunn til å reklamere på produktet eller tjenesten du kjøpte. Det samme gjelder om leverandøren går konkurs før varen eller tjenesten er levert, eller dersom du blir regelrett svindlet.

Kort beskrevet er banker, kredittselskap, MasterCard og Visa langt bedre til å forhandle enn det du er. De har flere ris bak speilet dersom du som kunde møter en vrangvillig selger. Statistikk viser at det er betydelig høyere sjanse for å få medhold på klager dersom du betalte med kredittkort, sammenlignet med kontantbetalinger (inkluderer debetkort).

I tillegg kommer de unike fordelene som ligger i hvert enkelt kort. Her er det mange muligheter for de med drivstoffkort eller kort med drivstoffrabatt.

Utnytt konkurransen mellom bensinstasjonene

Konkurransen på drivstoff er til tider beinhard. Dette gir seg spesielt utslag i byene, eller andre områder der tettheten mellom bensinselskapene er høy, for eksempel langs veier med mye trafikk. Derfor kan det hende du får billigere bensin på Esso enn på Shell i dag, til tross for at du har et Shell MasterCard med drivstoffrabatt. Neste dag kan situasjonen være snudd helt på hodet, og de med kort fra Circle K er de som får den billigste bensinen.

Mange som er opptatt av å spare har derfor flere drivstoffkort. Dermed kan de utnytte både priskrigen og rabatten fra kortet som gir laveste totalpris.

Fyll tanken hvor du vil

Å ha flere kort er også en fordel for de som kjører mye og langt. Det blir mindre planlegging av hvor du skal fylle tanken dersom du får rabatt uansett. Dette blir også aktuelt for de som bor i utkantstrøk, der det kan være langt mellom de stasjonene du får rabatt hos. Teoretisk sett er det mulig å skaffe seg full dekning på alle bensinstasjoner, såfremt du får aksept på alle søknadene. Alternativt kan du supplere med et kort som gir fast rabatt på alle slags transaksjoner, for eksempel Flexi Visa fra Santander.

Omgå begrensningene i cashback

Mange kredittkort og drivstoffkort gir deg såkalt cashback i tillegg til fast rabatt på drivstoff. Dette er en dobbel bonus, men den har begrensninger. Det vanlige er at du kan få inntil 200 kroner per måned i cashback, og totalt ikke mer enn 2 000 kroner per 12 måneder. Bruker du kortet ofte til å betale med kan cashback-kvoten bli raskt fylt opp. Løsningen for de som vil ha mest mulig rabatt er å variere mellom flere kort, der alle tilbyr cashback som en del av fordelsprogrammet. Når den kvoten det ene kortet er fylt opp, starter betalingen med et annet kort.

Den faste rabatten har derimot ingen begrensninger, og gjelder uansett hvor mye du tanker.

Andre fordeler med flere drivstoffkort

Det er ikke bare på bensin og diesel du kan spare penger på når du betaler med kort. Les om fordelsprogrammene i hvert enkelt og se om de faste rabattene passer til de tingene du bruker penger på. Her er de vanligste fordelene alt ettersom hvilke kort du eier:

  • Gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring
  • Rabatt på netthandel
  • Rabatter i spesifikke butikker (klær, sko, musikk, elektronikk, data, etc.)
  • Rabatter på restauranter
  • Rabatter på reiser
  • Rabatter på hotell og leiebil
  • Billigere strøm
  • Rabatt på dagligvarer
  • Rabatt på trening
  • Cashback

Er det lett å få flere drivstoffkort

For å få flere kredittkort kreves det at du har solid økonomi og god kredittrating. Slik har det alltid vært, men kravene ble ytterligere innskjerpet i 2017. Finanstilsynet påla kredittselskaper å ikke utstede nye kort med kredittelement i seg dersom søkerens totale gjeld er høyere enn fem ganger årsinntekt. Unntak for regelendringen er dersom kreditten ikke overstiger 25 000 kroner. Har du med andre ord mye gjeld og lav inntekt kan det bli vanskelig å få flere drivstoffkort. Er økonomien solid derimot er det ingenting i veien for å utnytte så mange rabatter du ønsker.

Pass på farene med flere kort

Å eie flere kredittkort er ikke alltid bare positivt. For noen blir den økte tilgangen til kreditt en fare i stedet for en fordel. Når inntektene blir lavere enn det du pådrar deg i lån, kan veien til gjeldsproblemer bli svært kort. Lånet du får i drivstoffkortet eller kredittkortet er kun rentefritt innenfor en viss periode, normalt mellom 45 og 50 dager. Er ikke hele kredittsummen gjort opp innen dette, starter rentene å løpe. Og på kredittkort er rentene svært høye. Er du i faresonen, og begynner å slite med å få gjort opp regningene, bør du kvitte deg med kortene. Helst bør du selvsagt sørge for å aldri sette deg i gjeld du ikke har dekning for.

Copyright ©. Alle rettigheter er reservert. Drivstoffkort.com