Hvilken dag er det billigst å fylle bensin?

hvilken dag er bensinen billigst

Du har helt sikkert lagt merke til at bensinprisene varierer mye gjennom uken, men det få er klar over er at prisene følger en fast syklus og at det er mulig å spare mange penger på bensinutgiftene om man fyller bensin på «rett dag» i uken. Faktisk kan bensinprisene svinge med så mye som to kroner gjennom en uke, fyller du 50 liter i uka betyr det at du kan spare 400 kr i måneden, eller over 4000 kr per år bare på å være smart med dagene du fyller bensin på.

Hvorfor svinger prisene så mye og hvilke dager er bensinen så billigst på? Lokal konkurranse har stor innvirkning på bensinprisene, det andre har listeprisene på bensin. Hver mandag sendes det ut nye listepriser på bensin og det er normen at alle bensinstasjonene justerer sin pumpepris etter disse nye listeprisene fra sentralt hold. Disse listeprisene sendes ut klokken 12.00 mandag formiddag, og det er derfor du ofte ser et hopp i prisene på denne tiden.

Så begynner de lokale stasjonene å konkurrere mot hverandre. Stasjon X setter ned prisen litt, mens stasjon Y svarer på dette. Når man så har kommet til søndag har denne priskrigen foregått så lenge at bensinen er på sitt laveste i løpet av uken. Du får med andre ord den billigste bensinen søndag kveld eller mandag morgen.

Mandag 12.00 justeres pumpeprisene etter de nye listeprisene igjen og priskrigen nullstilles. Er du påpasselig å fyller når bensinen er billigst kan du med andre ord spare gode penger med minimalt av innsats. Ikke alle har mulighet til å følge med bensinprisene hele tiden og nærmer tanken seg tom, så må man selvsagt fylle. Må du fylle når prisene er på topp kan du for eksempel la være å fylle full tank og heller fylle slik at du har nok til neste prisdupp.

Bruk et bensinkort for ekstra besparelse når du fyller drivstoff

Kombinerer du dette sparetipset med et bensinkort kan du spare flere tusen kroner i året uten å omtrent måtte løfte en finger. Alt du trenger å gjøre er å bestille deg et bensinkort samt tanke litt smartere. For å finne de beste bensinkortene anbefaler vi deg at du sjekker ut oversikten vår om beste bensinkort som du finner ved å trykke på her.

billigste dag å fylle bensin

annonse

Copyright ©. Alle rettigheter er reservert. Drivstoffkort.com